Začini : mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena / Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić ; [autori fotografija Mihaela Šebrek Kozarić ... et al.]
Začini : mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena / Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić ; [autori fotografija Mihaela Šebrek Kozarić ... et al.]
Autor
Pepeljnjak, Stjepan
Ostali autori
Materijalni opis
336 str. : ilustr. ; 25 cm
Nakladnički niz
Biblioteka Priručnici / Medicinska naklada
Napomena
Bilješka o autorima. str. 333-334.
 
Bibliografija: str. 304-332.
 
Kazalo.
Klasifikacijska oznaka
633.8 Aromatične biljke... Biljke za dobivanje ulja, boja i štavnih materijala. Ljekovite biljke
 
579 Mikrobiologija
Anotacija
Autori uvodno objašnjavaju mikrobe i biokemiju začina prikazujući njihovu interaktivnost kroz antimikrobnost začina. Obrađuju znanstvene podatke o kemijskom sastavu i protumikrobnom djelovanju začina i aromatičnog bilja na različite vrste bakterija i gljivica. Knjiga također sadrži popis začinskog bilja, njihova svojstva i uporabu te njihovu primjenu u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 9789531768443
Građa
Knjigaknjiga

PEPELJNJAK, Stjepan
Začini : mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena / Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić ; [autori fotografija Mihaela Šebrek Kozarić ... et al.]. - Zagreb : Medicinska naklada : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Kolegij farmaceutskih znanosti, 2019. - 336 str. : ilustr. ; 25 cm. - (Biblioteka Priručnici / Medicinska naklada)
Bilješka o autorima. str. 333-334. - Bibliografija: str. 304-332. - Kazalo.
ISBN 9789531768443