Zapostavljena književna baština : studije i članci / Anica Bilić
Autor Bilić, Anica
Nakladnik Vinkovci : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad , 2009
Materijalni opis 358 str. ; 24 cm
Nakladnički niz Posebna izdanja / Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad u Vinkovcima ; knj. 19
Napomena Bilješka o autorici: str. 357-358.
Bibliografija: str. 321-341.
Kazalo.
Predmetna odrednica Andrić, Nikola, 1867-1942 - život i djelo
Barbarić, Mladen, 1873-1936 - život i djelo
Adamović Čepinski, Ivan, Kapistran, 1720-1808 - život i djelo
Lunaček, Vladimir, 1873-1927 (djela)
Crepić, Josip Aurel, 1890-1940 (pripovjetke)
Ivakić, Joza, 1879-1932 (djela)
Kozarac, Ivan, 1885-1910 (djela)
Kauk, Roberto, 1848-1900 (Juditha ili vjera i domovina)
hrvatska književnost - eseji
obiteljske zadruge - književne teme i motivi
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Zbirka književno-povijesnih tekstova s osobitim osvrtom na položaj i značaj tzv. malih pisaca u hrvatskoj povijesti, napose u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Slijedom toga, autorica analizira posebnosti u književnom djelovanju književnika Ota Šijakovića, Mladena Barbarića, Nikole Andrića, braće Kozarac... Obogaćena ilustarcijama i likovnim prilozima, knjiga sadrži i opsežnu bibliografiju i kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-154-891-5
Građa Knjigaknjiga

BILIĆ, Anica
Zapostavljena književna baština : studije i članci / Anica Bilić. - Vinkovci : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad, 2009. - 358 str. ; 24 cm. - (Posebna izdanja / Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad u Vinkovcima ; knj. 19)
Bilješka o autorici: str. 357-358. - Bibliografija: str. 321-341. - Kazalo.
ISBN 978-953-154-891-5


Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti